Nové kousky nádobí

Nové kousky nádobí

Začalo to jako výzva, která měla jasný cíl. Začít s výrobou litinového nádobí v Česku a postavit se tak do konkurenčního boje s francouzským prémiovým nádobím. Po téměř roční přípravě a navrhování prototypů jsme pro vás na jaře minulého roku uvedli na trh smaltovanou litinovou pánev. 

Od té doby jsme od našich zákazníků dostali spoustu pozitivních zpětných vazeb, a tak jsme se rozhodli začít připravovat další produkty. Chtěli jsme vytvořit nejen dokonalé kuchyňské pomocníky, ale zároveň také malá umělecká díla, která vám budou zdobit vaši kuchyni či zahradu.

Nyní se pojďme podívat, o jakých produktech zde mluvíme.

První novinkou bude smaltovaný litinový rendlík

Náš rendlík je ideální na přípravu příloh nebo pokrmů pro menší množství osob. Bude se jednat opět o velice multi-funkční nástroj. Je ideální pro přípravu polévek, kaší, zapékání těstovin, či vaření příloh. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, už ho nebudete chtít sundat s plotny. 

Druhou novinkou bude smaltovaný litinový hrnec

S návrhem nového hrnce jsme si dali opravdu záležet. V zahraničí se tento typ litinového hrnce nazývá "dutch oven", v překladu holandská pec. Dříve se totiž využíval k pečení pokrmů přímo v ohni, byl to v podstatě předchůdce dnešní moderní trouby. Jeho charakteristikou je dokonalá akumulace tepla, díky které se pokrm propeče ze všech stran a vydrží i dlouho teplý, takže se nemusíte bát, že vám jídlo vystydne.

Oba kusy našeho nového nádobí mají speciálně vyvinutou poklici vybavenou kondenzačními body. Na těchto bodech se při pečení kondenzuje pára, která následně skapává zpátky. Pokrm se takto sám podlévá a je tak ve výsledku mnohem šťavnatější.

I tyto nové produkty fungují na všech typech varných povrchů a mohou do trouby.

První prototypy by měly být hotovy během dvou až tří týdnů. Novinky budeme prezentovat na našem webu, Instagramu a Facebooku. Tak si nenechte nic ujít :)