Co jste o nevěděli o nádobí z litiny a jaké pokrmy v tom našem můžete uvařit?

Co jste o nevěděli o nádobí z litiny a jaké pokrmy v tom našem můžete uvařit?

Litina je již od pradávna považována za nejlepší materiál pro přípravu nejrůznějších druhů pokrmů. To nám potvrdí i naše babičky. Smaltovaná litina již tak dobrou pověst ale nemá. Smalt byl dříve na nádobí nanášen v opravdu tlustých vrstvách, takže byl i velmi náchylný na odprýsknutí. Od té doby technologie ale celkem pokročily. Na naše nádobí proto smalt nanášíme v tenkých vrstvách, takže se odprýsknutí bát nemusíte. Díky smaltu se o nádobí navíc nemusíte ani tolik starat. Zabraňuje totiž korozi nebo také pronikání škodlivých iontů kovů do vašich pokrmů, což je běžné u litiny, která není opatřena smaltem.

Naše nabídka se skládá již ze slušného množství produktů. Každý produkt má svá specifika a přednosti. O jaké produkty se jedná? Jaké litinové nádobí si vybrat?

 

1. Náš smaltovaný litinový hrnec 

Hmotnost - 5.1 kg,  průměr 26 cm, výška 18,5 cm.

Náš Litináč je ideálním pomocníkem při přípravě rodinných obědů. Má objem 5.5 l. Je vhodný až pro šesti člennou rodinu. Upečete v něm celé kuře, ale také například uvaříte guláš. Pokud rádi a často vaříte, určitě náš hrnec oceníte.

 

2. Naše smaltovaná litinová pánev

Hmotnost: 2.7 kg, průměr 28 cm, výška 55 cm

Pánev byl náš první produkt, který jsme uvedli na trh. Jedná se o multifunkčního pomocníka, na kterém připravíte ty nejlepší steaky. Je vhodná i pro přípravu restované zeleniny, ale i například sladkých koláčů. Litinovou pánev využijete i při venkovním grilování. Pokud si plánujete pořídit svůj první produkt z litiny, kupte si naši pánev. 

2. Naše rendlíky (18 cm a 20 cm)

Hmotnost 2.8 kg a 3.2 kg, výška 14.3 cm a 14.8 cm,  průměr 18 cm a 20 cm, výška

 

Rendlíky máme nyní v nabídce ve dvou velikostech. Menší rendlík má průměr 18 cm a o objem 1.75 litrů. Větší rendlík je trochu větší, má průměr 20 cm a objemu 2.25 litrů. Rendlíky jsou vhodné pro přípravu menších hlavních jídel, příloh či snídaňových kaší. Menší rendlík využijete zejména pokud častěji vaříte pokrmy pouze pro sebe a litinový hrnec by pro vás byl zbytečně velký. Ve větším rendlíku uvaříte pokrmy i pro dvě osoby. Níže můžete vidět fotku menšího rendlíku (18 cm) s uvařenou rýží.

Výhodou všech litinových produktů je také to, že je lze použít na jakémkoliv druhu sporáku. Pokud tedy máte nyní například sklokeramickou desku a uvažujete o přechodu na indukci, naše nádobí bude fungovat na obou těchto deskách.

Další vymožeností je to, že poklice našich rendlíků a hrnců obsahují kondenzační body, které se chovají jako závlaha pro vámi připravovaný pokrm. Tuto vlastnost oceníte například při pečení kuřete, kdy si vám pokrm postupně sám podlévá a maso tak zůstane stále šťavnaté!

Věříme, že jsme vám tímto více přiblížili, k čemu se jaké litinové nádobí hodí a usnadnili jsme vám také rozhodování, který z našich produktů si pořídit.