Zapečené a dozlatova osmažené sladké brambory

Zapečené a dozlatova osmažené sladké brambory

bataty-litinac


Celková doba pečení: 1 hodina 15 minut 


Sladké brambory neboli batáty jsou bezpochyby oblíbenou přílohou většiny z nás. Připravili jsme si pro vás proto popis tak trochu jiného způsobu jejich přípravy:

Troubu rozehřejeme na 205 °C. Batáty omyjeme, podélně rozpůlíme a vidličkou do nich propícháme několik děr. Vyskládáme na pánev a podlijeme přibližně 100 ml vody. Pánev zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 1 hodinu, nebo až jsou batáty upečené do měkka (záleží na jejich velikosti). Batáty si odložíme stranou, pánev položíme na plotnu a rozehřejeme na ní dostatečné množství oleje. Jakmile je olej rozehřátý, postupně na pánev pokládáme batáty rozkrojenou stranou dolů. Smažíme dozlatova. A máme hotovo :)

Před podáváním batáty stačí už jen osolit. Dobrou chuť!

bataty-litinac

litinac

litinac