Kuřecí stehna Asado na citronu s dušenou brokolicí

Kuřecí stehna Asado na citronu s dušenou brokolicí

assado-litinac
Celková doba vaření: 30 minut 

Jídlo plné chuti a hotové do 30 minut? Tak čtěte dál!

 

Budete potřebovat: 

  • 4 kuřecí stehna s kostí
  • cca 400 gramů umyté a naporcované brokolice
  • 3 lžíce olivového oleje (na smažení nejlépe z pokrutin)
  • 4 stroužky rozdrceného čerstvého česneku
  • 2 lžičky koření oregano
  • 1 lžička koření paprika
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • půl lžičky mleté cibule
  • cca 50 ml šťávy z citronu
  • pepř
  • chilli
  • petržel či jiná čerstvá bylinka na dozdobení
  1. V malé misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, koření oregano, papriku, kmín, pepř a mletou cibuli. 2/3 vzniklé marinády použijte na kuřecí stehna, zbylou 1/3 si odložte stranou.
  2. Naporcovanou brokolici uvařte v horké vodě. Jakmile bude téměř hotová, vodu sceďte a brokolici prolijte studenou vodou, aby zůstala krásně zelená. Brokolici budeme později ještě smažit na pánvi.
  3. Na litinové pánvi si na středním plameni rozpalte 1 lžíci olivového oleje. Vložte na ní marinovaná stehna a smažte z obou stran dozlatova (vnitřní teplota masa by měla mít cca 72°C. Pokud začnou hnědnout příliš rychle, snižte plamen. Hotová kuřecí stehna odložte stranou.
  4. Na stejné pánvi si nyní doděláme brokolici. Pokud je potřeba, přilejte na pánev trochu oleje. Osmahněte rozdrcený česnek a přidejte uvařenou brokolici spolu s chilli, pepřem a petrželí. Za stálého míchání smažte přibližně 2-3 minuty. Podlejte přibližně 50 ml vody a nechte "probublávat". Přidejte kuřecí stehna kůží nahoru. Jakmile budou stehna opět teplá, jídlo je hotové.
  5. Dobrou chuť!